Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Τοπικό Τμήμα Κέρκυρας

Τοπικό Τμήμα Κέρκυρας


Όλες οι ιστορίες έχουν μια αρχή. Η δική μας ξεκίνησε πριν από 75χρόνια. Οι στόχοι και τα ιδανικά όμως αυτών που ξεκίνησαν παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο: κοινωνική προσφορά, προσωπική ανάπτυξη, ζωή στη φύση.

Το Τοπικό Τμήμα Κέρκυρας έχει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς απαριθμεί μεγάλες πρωτιές και συμμετοχές σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι το πρώτο τοπικό τμήμα που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και οι ομάδες του βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες που ξεκίνησαν να λειτουργούν.

Η κοινωνική προσφορά έχει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία μας, καθώς αποτέλεσε κινητήρια δύναμη σε πολλές νέες γενιές. Δέματα αγάπης σε θύματα πολέμου, κατασκηνώσεις κοινοτικής ανάπτυξης σε απομονωμένα χωριά της Ελλάδας,συμμετοχή στις τοπικές εκδηλώσεις είναι μόνο μερικά παραδείγματα της πολύπλευρης δράσης μας.

Τα μέλη του τμήματος μας, από τα μικρότερα έως και τα ενήλικα μέλη του, συμμετέχουν σε κατασκηνώσεις εντός και εκτός Κέρκυρας, σε πανελλήνιες συναντήσεις, σε ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα διατηρούν την επαφή τους με την φύση συμμετέχοντας σε εκδρομές κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

Στόχος μας είναι τα όνειρα μας. Και τα όνειρα μας είναι τα όνειρα των παιδιών, γιατί τα παιδιά είναι η ευχή, το μέλλον, η ελπίδα μας. Τα παιδιά δίνουν πνοή στις ομάδες μας και χαράζουν τους δρόμους που πορευόμαστε. Χάρη στα παιδιά λοιπόν, η ιστορία μας έχει διάρκεια και μπορούμε να στηριζόμαστε για την συνέχεια της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

:) :) :)poly kaloooo